Afferdse fanfare Helpt Elkander huldigt zilveren jubilarissen

Print
Afferdse fanfare Helpt Elkander huldigt zilveren jubilarissen

De jubilarissen werden gehuldig bij de eerste repetitie sinds lange tijd. Afbeelding: fanfare Helpt Elkander

Afferden -

Fanfare Helpt Elkander uit Afferden heeft dit jaar drie zilveren jubilarissen. Twee muzikanten en de huidige dirigent zijn 25 jaar verbonden aan de muziekvereniging.

Luc Raijmakers speelt trompet en vervult ook een coördinerende rol, onder meer in het contact met gastmuzikanten. Lotte Roersch is naast tromboniste ook contactpersoon voor het studieorkest van de fanfare.

De derde jubilaris is dirigent Eric Roefs, die in 1995 het stokje overnam van John Gubbels. Zijn eerste concours was in 2000, waarbij de fanfare een eerste prijs met lof en promotie behaalde. Drie jaar later werd dit kunststukje nog eens herhaald. Volgens het bestuur is Helpt Elkander onder Roefs’ leiding uitgegroeid tot een modern orkest met een gevarieerd repertoire. Daarnaast vervult hij een belangrijke rol in de opleiding van jonge Offerse muzikanten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →