Oppositiepartij PAL zet vraagtekens bij beëindigen contract met jeugdzorgaanbieder Heykeshoeve in Ell

Print
Oppositiepartij PAL zet vraagtekens bij beëindigen contract met jeugdzorgaanbieder Heykeshoeve in Ell

Politie en Jeugdzorg probeerden in augustus een achtste kind weg te halen bij Heykeshoeve. Afbeelding: Archieffoto De Limburger/Jeroen Kuit

Ell -

Oppositiepartij PAL zet vraagtekens bij het besluit van de gemeente Leudal om geen zaken meer te doen met jeugdzorgaanbieder Heykeshoeve in Ell.

Zorgwethouder Mart Janssen liet eind oktober weten dat het contract met de woonboerderij is opgezegd vanwege ‘de problemen die daar gespeeld hebben en spelen’ en verwees daarbij naar de berichtgeving in de media hierover. Verdere uitleg wilde de gemeente destijds niet geven, ‘omdat het gevoelige informatie over een aanbieder betreft.’

Lees ook: Leudal, Nederweert en Weert halen Heykeshoeve in Ell van lijst met jeugdzorgaanbieders

Rechtszaak

Heykeshoeve kwam afgelopen zomer in het nieuws nadat jeugdzorginstellingen Willem Schrikker en Bureau Jeugdzorg Brabant er zeven kinderen weghaalden. De rechter wees verzoeken van de stichting om de kinderen terug te plaatsen vervolgens af.

Lees ook: Portret van pleegmoeder Veronika Jong: ‘heks’ of ‘lieve mama’?

PAL vraagt zich nu af of het college gesprekken heeft gevoerd met Heykeshoeve en zelf onderzoek heeft gedaan naar de situatie op de woonboerderij, of dat het college achter ‘grote, bureaucratische instituten’ aanloopt, zo is te lezen in de ingediende raadsvragen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen