Handbalinternationals Van Kreij en Malestein in quarantaine

Print
Handbalinternationals Van Kreij en Malestein in quarantaine

Harma van Kreij. Afbeelding: Le Giesen

Geijsteren -

De handbalsters Harma van Kreij uit Geijsteren en Angela Malestein missen de eerste dagen van de voorbereiding met Oranje op het EK in Denemarken.

Ze verblijven tot en met donderdag thuis in quarantaine. De reden is dat een teamgenoot van Van Kreij positief getest is op corona. Dat gebeurde in het afgelopen weekeinde na een wedstrijd in de Champions League tussen de Sloveense club EK Krim Mercator en de Hongaarse club FTC Rail Cargo. Van Kreij speelt voor EK Krim Mercator, Malestein voor FTC Rail Cargo.

Debutante

Van Kreij is debutante in de EK-selectie. Malestein is een oudgediende die alle successen van Oranje heeft meegemaakt en ook behoorde tot de ploeg die vorig jaar wereldkampioen werd. De formatie van bondscoach Emmanuel Mayonnade verzamelde maandag op Papendal.

Noorwegen

Denemarken zou het EK samen met Noorwegen organiseren, maar op last van de gezondheidsautoriteiten en de politiek trokken de Noren zich vorige week terug vanwege de aangescherpte coronaregels. Het toernooi wordt nu volledig op Deense bodem afgewerkt, in Herning en in Kolding.

Nederland start het EK volgende week vrijdag in Kolding tegen Servië. De andere tegenstanders in de eerste ronde zijn Kroatië (6 december) en Hongarije (8 december).