Trajectcontrole aan de Venloseweg - N275 - gaat van start

Print
Trajectcontrole aan de Venloseweg - N275 - gaat van start

Aanleg trajectcontrole, hier aan de Kempenweg in Weert waar het systeem maandag al wordt aangezet. Afbeelding: archief Jeroen Kuit

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Koningslust / Meijel -

Het systeem van de aangelegde trajectcontrole op de N275 tussen Nederweert en Koningslust wordt actief. Dat laat het Openbaar Ministerie weten.

Lees ook: Trajectcontrole: voorzichtig met gaspedaal op provinciale wegen

Vanaf maandag 30 november worden snelheidsovertredingen op het traject tussen Nederweert en Koningslust op de Venloseweg automatisch doorgezet naar het Centraal Justitieel Incassobureau en volgt een boete. Op de N275 (Venloseweg) geldt een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur. Omdat die snelheid regelmatig wordt overschreden, moet trajectcontrole de N275 veiliger maken. De trajectcontrole, waarbij de gemiddelde snelheid over een langer traject wordt gemeten, geldt in beide richtingen. De trajectcontrole die aan de Kempenweg (N564) in Weert is aangelegd, gaat vanaf maandag al werken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →