Huisvriend Lex uit Tegelen eet zo de voorraadkast leeg als men even niet oplet

Print
Huisvriend Lex uit Tegelen eet zo de voorraadkast leeg als men even niet oplet

Afbeelding: Mara van den Oetelaar

/ Tegelen -

Even leek het er op dat Lex een spuitje ging krijgen. Maar de twaalfjarige rakker, als straathond uit Spanje geadopteerd, bleek nog voldoende pit te hebben. Tot groot geluk van zijn baasje Wim van Gestel uit Tegelen.

Het is me er eentje, die Lex. Af en toe steken de streken uit zijn jonge straatleven in Spanje de kop op. Als de voorraadkast met groenten en aardappels niet hermetisch is afgesloten, haalt hij het eten uit de kast en werkt het naar binnen. Laat je een diepvriespizza iets te lang in je boodschappentas zitten, geniet hij er met volle teugen van.

Alweer twaalf jaar is Lex een hechte huisvriend. „Als een ongeleid projectiel kwam hij van het vliegveld in Brussel, waar hij met soortgenoten arriveerde vanuit Spanje. Een jaar oud en nooit opgevoed. Met veel geduld, tijd en energie hebben wij hem goed kunnen opvoeden”, stelt Wim van Gestel. „Intussen wordt hij zienderogen ouder en levert hij fysiek beetje bij beetje in. Toch ploetert hij in de weekenden, ja hij weet wanneer het weekend is, ’s morgens de trap op om even bij ons op het voeteneind te liggen.”

Lees ook: Roermondse Pieter en Martijn leven als konijn in Frankrijk

Een tijd geleden leek het noodlot toe te slaan en was Lex er zo slecht aan toe dat er al een afspraak werd gemaakt om het dier op maandag te laten inslapen. „Wat schetst onze verbazing op zondag? Lex was weer op de been. Hij is er gelukkig nog altijd, in redelijke gezondheid.”

In de rubriek Dierbaar in L-magazine stellen Limburgers hun huisdier voor. Meedoen? Mail dan naar l-magazine@delimburger.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu