Gemeente Bergen deelt ruim tweeduizend energiebespaartassen uit

Print
Gemeente Bergen deelt ruim tweeduizend energiebespaartassen uit

De energiebespaartas Afbeelding: Gemeente Bergen

Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp -

Meer dan tweeduizend inwoners van gemeente Bergen hebben een energiebespaartas besteld. Dat konden ze gratis doen via de gemeente.

Alle inwoners van Bergen kregen begin november een voucher thuis waarmee ze een energiebespaartas konden bestellen. 2043 inwoners deden dat ook. De inhoud van de tas, bestaande uit allerlei producten waarmee kleine, energiebesparende maatregelen in huis genomen kunnen worden, is zo’n 50 euro waard, zegt de gemeente. Daarmee komt de totale waarde van de bestelde tassen op ruim 100.000 euro.

De kosten van de tassen haalt de gemeente Bergen uit een bijdrage die ze kreeg vanuit de Regeling Reductie Energiegebruik van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Die regeling is specifiek bedoeld om huiseigenaren te stimuleren tot het nemen van kleine energiebesparende maatregelen in huis, schrijft de gemeente.

De energiebespaartassen worden in december bij de inwoners thuisbezorgd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →