Groot nieuws in Sinterklaasjournaal: goedheiligman biedt excuses aan voor verleden

 © NTR

Het Sinterklaasjournaal kondigde dinsdag in de uitzending groot nieuws aan én dat kwam er. Tijdens een gesprek tussen Dieuwertje Blok en de goedheiligman bood Sint zijn excuses aan voor het meenemen van stoute kinderen in de zak naar Spanje in het verleden.

De bewegende zak op de stoomboot was het raadsel dit jaar in het Sinterklaasjournaal. Al snel werd duidelijk dat er iemand in de juten zak zat en er dus een logé in het Pietenhuis verblijft. Maandag was al te zien dat enkele pieten de zak openden en daar ‘Bernhard het Stoute Kind’ aantroffen.

Dinsdag werd duidelijk hoe de jongeman in het Pietenhuis terecht was gekomen. Tijdens een rondleiding langs de schilderijen vertelde Sint aan Dieuwertje dat ze vroeger stoute kinderen meenamen naar Spanje. Inmiddels zijn alle kinderen weer bij hun ouders afgeleverd, alleen Bernhard bevindt zich nog in het Pietenhuis. ,,Dat is de reden dat ik dit jaar thuiswerk. Bernhard het Stoute Kind logeert in het Pietenhuis.”

Presentatrice Dieuwertje Blok schrok enorm van die onthulling. Ze legde de Sint voor dat het meenemen van kinderen heel erg is. ,,Ja, daarom doen we het al tientallen jaren niet meer”, vertelde hij indringend. ,,Ik heb er spijt van. Daarom wil ik ook als Sinterklaas mijn oprechte excuses aanbieden voor dat verleden. Er zullen nooit meer stoute kinderen in de zak van Sinterklaas worden gestopt.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal