Dier van de week: Bob

Print
Dier van de week: Bob

Bob. Afbeelding: Dierenasiel De Beestenboel

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Budel / Budel-Schoot / Budel-Dorpplein / Maarheeze / Soerendonk / Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers van De Beestenboel om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Bob aan de beurt, een gecastreerde kater van ongeveer 5 jaar.

Hoe is Bob in het asiel terechtgekomen?

„Bob heeft een hele tijd als echte kater de buurt onveilig kunnen maken, waarbij hij vast een echte charmeur is geweest bij de dames! Dit leven brengt natuurlijk de nodige risico’s met zich mee en het gebeurt wel vaker dat deze katten dan gewond raken. Zo is het ook gegaan met Bob, die opeens met een dikke opgezwollen poot behoorlijk mank liep. Om hem de verzorging te geven die nodig was, is hij naar het asiel gebracht.”

Weten jullie ook iets over zijn karakter?

„Omdat hij veel buiten heeft geleefd, zat hij natuurlijk niet meteen te wachten op een leven in gevangenschap. Ook de verzorging van zijn poot maakte het contact met hem er niet beter op. Na zijn castratie kwam er echter toch een moment dat hij zich realiseerde dat het nog niet zo verkeerd was om met de mens vriendjes te worden.”

Waar zou Bob zich goed thuis kunnen voelen?

„Nu hij eenmaal door heeft dat het contact met mensen best plezierig is, vraagt hij ook spontaan om een aai of een knuffel. Lekker buiten rondstruinen zal hij nog steeds zeer op prijs stellen, waarbij hij zelfstandig zijn gang kan gaan.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu