Loswal van Venlo wordt in oude luister hersteld

Print
Loswal van Venlo wordt in oude luister hersteld

De voormalige loswal in Venlo verandert in een park, met trappartij en promenade. Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

’t Bat in Venlo was ooit een loswal, werd een parkeerplaats en wordt nu een park. Met een trappartij naar het centrum en promenade langs het water. En eigenlijk ook weer een loswal; cruiseschepen schepen er straks hun passagiers in en uit.

Het ontwerp is gemaakt door Burobol uit Den Bosch. Het bureau kreeg de opdracht de binnenstad van Venlo ter hoogte van de Maaskade op aantrekkelijke wijze te verbinden met de oever van de Maas. Het project, dat bestaat uit de aanleg van een kade van 300 meter, de restauratie van de oude stadsmuur en de herinrichting van de ruimte kost 2,7 miljoen euro.

Het werk had al klaar moeten zijn, maar obstakels onder water en langdurig hoogwater zorgden voor vertraging. De oplevering is nu voorzien voor maart 2021. Als hoogwater en vorst geen roet in het eten gooien tenminste.

Loswal van Venlo wordt in oude luister hersteld
Zo komt het gebied ter hoogte van de Maaskade eruit te zien. Foto: Burobol

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen