Zo’n 60 procent van de inwoners van Horst aan de Maas maakt gebruik van de huisartsenpost in Venlo

Print
Zo’n 60 procent van de inwoners van Horst aan de Maas maakt gebruik van de huisartsenpost in Venlo

Ook inwoners van Horst aan de Maas gaan naar de huisartsenpost Venray. Afbeelding: Lé Giesen

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden -

Inwoners van de gemeente Horst aan de Maas maken in meer dan de helft van de (ziekte)gevallen gebruik van de huisartsenpost in Venlo.

Volgens wethouder Roy Bouten gaat circa 60 procent van de Horstenaren naar de huisartsenpost van Venlo als er iets scheelt. Bouten heeft deze cijfers gekregen van de raad van bestuur van de Noord-Limburgse huisartsenorganisatie Cohesie. Die is van plan om de huisartsenpost in Venray te sluiten. De Horster gemeenteraad is daar niet blij mee, want ook inwoners van deze gemeente maken gebruik van de huisartsenpost in Venray. Daarom is wethouder Bouten gevraagd om met Cohesie in gesprek te gaan over de sluiting en de eventuele gevolgen ervan voor de Horster bevolking. Cohesie heeft de raad laten weten altijd bereid te zijn om het één en ander toe te lichten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →