VVV-directeur Marco Bogers tijdelijk in rvc Eredivisie CV

Print
VVV-directeur Marco Bogers tijdelijk in rvc Eredivisie CV

Marco Bogers. Afbeelding: Peter Schols

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Marco Bogers (VVV) is een van de zes directeuren van eredivisieclubs die tijdelijk de nieuwe raad van commissarissen van de Eredivisie CV vormen.

Het gaat verder om Toon Gerbrands (PSV), Robert Eenhoorn (AZ), Martin van Geel (Willem II), Thijs van Es (FC Utrecht) en Manfred Laros (Sparta). Het zestal neemt de plaats in van John Jaakke, Peter Fossen en Oege Boonstra. Zij stapten ruim een week geleden op omdat ze onvoldoende vertrouwen voelden bij de clubs uit de Eredivisie.

„Ik zie het als een nationaal kabinet waarin veel kennis, kunde en ervaring samenkomen”, zegt Jan de Jong, directeur van de Eredivisie CV. „Dit is een goede afspiegeling en dwarsdoorsnede van de Eredivisie. Het is een raad van commissarissen waarin alle achttien clubs zich vertegenwoordigd voelen.”

De directeuren gaan samen met De Jong aan een plan werken „om de eredivisie verder te professionaliseren en de besluitvorming te vergemakkelijken.” Ook wordt onderzocht of de Eredivisie (Eredivisie CV) en Keuken Kampioen Divisie (Coöperatie Eerste Divisie) samen kunnen opgaan in één betaaldvoetbalorganisatie. De bedoeling is dat de plannen halverwege volgend jaar af zijn. De zes directeuren treden daarna af en maken plaats voor een nieuwe raad van commissarissen.

Jaakke werd precies drie jaar geleden gekozen tot voorzitter van de Eredivisie CV. De oud-voorzitter van Ajax was voorgedragen door Fossen en Eenhoorn, de AZ-directeur die destijds ook in de rvc zat. Eenhoorn stapte ruim een jaar later op. PSV-directeur Fossen zat sinds september 2017 in de rvc. Hij nam toen de plek over van Eric Gudde, die zijn baan bij Feyenoord verruilde voor de positie van directeur betaald voetbal bij de KNVB. Boonstra trad vorig jaar toe tot de rvc.

Luister naar de voetbalpodcast van De Limburger:

Voetbalpodcast 23 november. Video: De Limburger