Meisjes uit Nederweert door politie verhoord over brandstichting

Print
Meisjes uit Nederweert door politie verhoord over brandstichting

Waarnemend voorzitter Hans Reijnders bij het afgebrande onderkomen van de schutterij.

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk -

De drie minderjarige meisjes die bij de politie in beeld zijn vanwege brandstichting in het onderkomen van de schutterij in Nederweert, zijn inmiddels verhoord.

Lees ook: Drie keer zware tegenslag voor schutterij Antonius Nederweert: voorzitter overleden, geen OLS en brand

De drie minderjarige meisjes hebben zich dinsdag bij het politiebureau in Roermond gemeld, laat een politiewoordvoerder weten. Ze zijn aangehouden, verhoord en weer vrijgelaten. De politie heeft een proces-verbaal opgemaakt en nu is het aan justitie om te beoordelen hoe het verder gaat. De meisjes worden ervan verdacht brand te hebben gesticht op 3 november bij het onderkomen van schutterij Sint Antonius aan De Bengele in Nederweert. Via camerabeelden heeft de politie hun identiteit kunnen achterhalen.

De brand heeft aanzienlijke schade aangericht. Waarnemend voorzitter Hans Reijnders van de schutterij schatte die onlangs op ruim 10.000 euro.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →