Video: ‘Circus Maradona’: ‘Mijn dag is goed, ik heb hem van dichtbij gezien’

Print

Diego Maradona in Mierlo. Video: De Limburger

Verslaggever Qasim Hakim van De Limburger was aanwezig bij het trainingskamp in 2017 in Mierlo met Maradona. Hij observeerde de gekte rond de Argentijnse sterspeler.

„Hij is er”, zei Jerry Taihuttu (oud-spits van Fortuna Sittard en MVV) aan de andere kant van de lijn tegen mij. Het was augustus 2017. Ik wist precies waar hij het over had. De voor velen grootste voetballer aller tijden was gesignaleerd in de Hema. In Mierlo. Diego Armando Maradona. ,,Zullen we ernaar toe rijden?”

Nog geen uur later waren we onderweg naar het Carlton De Brug Hotel, waar Maradona voor een trainingskamp verbleef met Al Fujairah. We arriveerden op de parkeerplaats toen ik Taihuttu vroeg wat Maradona voor hem betekende. „De zon.” Meer zei hij niet. Ook niet nodig.

Circus Maradona

Het grote wachten was begonnen. „Diego is op zijn kamer met een vriendin. Hij komt alleen voor de trainingen naar beneden”, zei Atalay Mutlu, een Zutphense wedstrijdmakelaar die ‘Circus Maradona’ in goede banen moest leiden. Na een uurtje of vijf te hebben vertoefd in de lobby verscheen een gedrongen mannetje met een rode pet op zijn hoofd uit één van liftdeuren. „Dat is hem!”

Taihuttu veerde op om de tocht van zijn leven te maken. „Een foto?”, vroeg Taihuttu met handen en voeten en in zijn beste Spaans. Een afwijzend knikje was de enige reactie. Even later liep Maradona naar buiten waar een mensenmassa hem opwachtte en volgde naar het trainingsveld. Hij negeerde iedereen, behalve een zwaar gehandicapte jongen in een rolstoel die vereeuwigd werd met de lach van ‘De zon’. „Na de training mogen jullie allemaal op de foto”, riep Mutlu nog. Oké Jerry, nog even wachten dan? „Niet nodig, mijn dag is al goed. Ik heb hem van dichtbij gezien.”