Waterreus krijgt landelijke functie bij KNWU: ‘Niet aan de zijlijn commentaar geven, maar zelf verantwoordelijkheid nemen’

Print
Waterreus krijgt landelijke functie bij KNWU: ‘Niet aan de zijlijn commentaar geven, maar zelf verantwoordelijkheid nemen’

Afbeelding: Bart Hazen

Ulestraten / Lemiers -

John Waterreus is sinds dit najaar de nieuwe voorzitter van de commissie wegsport bij de KNWU. Een van de hoofdtaken voor de Limburger is de daling van het aantal wielerkoersen tegengaan.

Waterreus, tevens secretaris bij de KNWU Limburg, volgt Auke Broex op, die bij Jumbo-Visma aan de slag gaat. Het Nederlandse wielrennen staat al jaren in de breedte onder druk. Politiebegeleiding neemt af, het aantal wielerkoersen daalt en verengingen hebben moeite om het ledenaantal op peil te houden.

Waterreus, die geboren is in Lemiers en nu in Ulestraten woont: ,,Ik ben altijd van mening geweest dat je de kans moet pakken als je zelf sturing kunt geven aan de toekomst van de wielersport. Niet aan de zijlijn blijven staan met eventueel commentaar, maar zelf verantwoordelijkheid nemen.”

De Limburger heeft zelf vroeger gekoerst en is de vader van wielrenster Kylie Waterreus. Hij is de organisator van de vrouwenwedstrijd Klimomloop Ulestraten.