Dier van de week: Bruce

Bruce. © Dierenbeschermingscentrum Limburg

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen een dier in het zonnetje. Deze week stelt ze Bruce voor.

redactie

Zuid-Limburg

Vertel eens wat over Bruce.

„Bruce is als zwerfdier bij ons binnengekomen. Zijn vorige baas is hem niet komen ophalen. Hoogste tijd nu voor Bruce om op zoek te gaan naar een nieuwe. Deze nog jonge hond is vermoedelijk een kruising tussen een rottweiler en een herder. Met zijn grote glimlach en flapoortjes is hij een graag geziene gast in ons asiel.”

Hoe is zijn karakter?

„Bij binnenkomst viel op dat Bruce best bang was voor mannen, iets wat we wel vaker bij honden zien. Rust, regelmaat en hem belonen voor dapper gedrag zorgen ervoor dat het nu stukken beter gaat en dat hij ook graag met onze mannelijke medewerkers gaat wandelen of op het speelveld achter balletjes aan gaat rennen. Hij is vrolijk, energiek en aangenaam gezelschap.”

Zijn er aandachtspunten voor zijn toekomstige baas?

„Hoewel hij een aantal commando’s kent, is er wel nog wat werk aan de winkel voor zijn nieuwe eigenaar. Bruce kan flink trekken aan de riem als hij erg enthousiast is én wanneer hij een andere hond ziet. Zijn gedrag aan de riem vraagt daarom nog wat aandacht. Omdat hij nog jong en enorm leergierig is, is het volgen van een cursus zeker aan te raden.”

Meer weten over Bruce? Stuur dan een mail naar limburg@dierenbescherming.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal