Horst aan de Maas neemt provinciale weg bij Tienray en Meerlo niet over

Print
Horst aan de Maas neemt provinciale weg bij Tienray en Meerlo niet over

Horst aan de Maas neemt provinciale weg niet over. Afbeelding: Lé Giesen

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

De provincie Limburg mag de N554 (Horst-Wanssum) en de N556 (Veno-Horst) zelf houden. De gemeente Horst aan de Maas is niet van plan om de wegen over te nemen.

Dat de gemeente de N556 niet wil hebben, was al eerder bekend. Maar ook de N554 gaat Horst aan de Maas niet overnemen. Het provinciebestuur wil niet genoeg geld uittrekken om onder meer het achterstallig onderhoud weg te werken. Tussen het bedrag dat volgens de gemeente nodig is voor reparaties die leefbaarheid en veiligheid bevorderen en de bijdrage die provincie voor ogen heeft, gaapt een gat van bijna anderhalf miljoen euro. Horst aan de Maas zit krap bij kas en wil dat geld niet aan een voormalige provinciale weg uitgeven.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →