Zeven liedjes in de race voor vasteloavends-sjlajer 2021 van Kerkrade

Print
Zeven liedjes in de race voor vasteloavends-sjlajer 2021 van Kerkrade

Los Mar Joa won in 2019 de Sjlajerparade met het nummer ’t Kunt en ’t jeet. Afbeelding: Peter Trompetter / archief De Limburger

Kerkrade / Eygelshoven -

De Sjlajerparade, waarin ieder jaar ‘d’r Vasteloavends-sjlajer’ van Kerkrade wordt uitgeroepen, vindt dit jaar in aangepaste vorm plaats vanwege de coronamaatregelen. In plaats van een live evenement, vindt een livestream plaats.

Oorspronkelijk zou op 13 november de Sjlajerparade plaatsvinden. Die datum verviel echter. De livestream vindt nu plaats op 9 januari 2021. Zeven liedjes zijn in de race om de vasteloavends-sjlajer van 2021 te worden. De deelnemers met hun sjlajers zijn: D’r Tim - In iere hersteld, Rene Reulings - Hallelujah en Alaaf!, Radauw - D’r sjunste wég, Viva la Vida Kirchroa 2018 - Hei is jet los, Jo Smeets - Vasteloavend vier iech hei, Danny Pouwels - Vasteloavend roeë en wies, Los Mar Joa - Dis joar.

In de eerste week van december zullen de nieuwe sjlajers door de artiesten gepresteerd worden via social media. Vanaf die week is tevens de cd met de nummers te koop bij de volgende voorverkoopadressen: Kantoorhandel Buck in de Grupellostraat, Boekhandel Deurenberg in de Marktstraat, Bij D’r Joep op de Markt en bij Sigarenzaak Meertens in de Poststraat.