Hoge koninklijke onderscheiding cardioloog Harry Crijns

Print
Hoge koninklijke onderscheiding cardioloog Harry Crijns

Harry Crijns. Afbeelding De Limburger

Maastricht / Itteren / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen -

Voor zijn baanbrekende werk op het gebied van de cardiologie is professor Harry Crijns, hoofd cardiologie van het Maastricht UMC+, benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, een van de oudste en hoogste Nederlandse civiele orden.

Crijns kreeg de onderscheiding donderdag tijdens een internationaal minisymposium ter ere van zijn afscheid. In december stopt hij met zijn werk in het Maastrichts ziekenhuis.

De in Voerendaal geboren en getogen Harry Crijns studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 1987 is hij cardioloog met als specialisatie hartritmestoornissen. In 2001 werd Crijns aangesteld als hoofd van de afdeling cardiologie in het MUMC+. Gedurende zijn gehele werkzame leven heeft hij een nationale en internationale reputatie opgebouwd op het gebied van hartritmestoornissen en in het bijzonder boezemfibrilleren.

Limburg

Crijns bouwt in Limburg ook actief mee aan een gemeenschap van (ex-)patiënten rondom hart- en vaatziekten. Zo was hij nauw betrokken bij de campagne ‘Mijn Limburgs Hart’ van de Health Foundation Limburg, waar aandacht wordt gevraagd voor mensen die een plotse hartstilstand hebben overleefd. Ook speelt hij een belangrijke rol in het jaarlijkse wandelevenement ‘Loop met je dokter’. Hij geeft hiermee het voorbeeld hoe je in je vrije weekend op een andere manier dan in een spreekkamer contact kunt hebben met (ex-)patiënten en hun naasten.

Meer over Harry Crijns in Horizon van 5 december

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →