Venlonaar Jasper Kuntzelaers op kandidatenlijst PvdA voor Tweede Kamer

Print
Venlonaar Jasper Kuntzelaers op kandidatenlijst PvdA voor Tweede Kamer

Jasper Kuntzelaers. Afbeelding: Loraine Bodewes

Venlo -

PvdA-Statenlid Jasper Kuntzelaers staat als nummer 23 op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. De 35-jarige Venlonaar is na Lilianne Ploumen de tweede Limburger op de lijst.

De PvdA telt momenteel negen Kamerzetels. De peilingen duiden weliswaar op enige winst (tussen de 12 en 16 zetels), maar met plek 23 lijkt de gang naar Den Haag voor Kuntzelaers alleen mogelijk op basis van voorkeurstemmen. „We gaan er volle bak tegenaan”, klinkt het vol vertrouwen.

Staten

Kuntzelaers, die als communicatieadviseur bij de gemeente Venlo werkt, maakt sinds 2012 deel uit van Provinciale Staten in Limburg. „Ik ben 35. Nog groen achter de oren, maar de fractievoorzitter met de meeste ervaring in de Staten. Het is niet zo dat ik het Statenwerk beu ben. Ik kom op voor Limburg. Dat doe ik nu in de Staten en als ik de kans krijg, ga ik dat in Den Haag doen. Lukt het niet, dan blijf ik met plezier Statenlid.”

Ploumen

De in Maastricht geboren en getogen oud-minister Lilianne Ploumen staat op plek drie, na lijsttrekker Lodewijk Asscher en Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib.