Advocaat van overleden Maradona eist onderzoek

Print
Advocaat van overleden Maradona eist onderzoek

Afbeelding: EPA

Matias Morla, de advocaat van Diego Maradona, eist dat er onderzoek wordt gedaan naar de omstandigheden waarin zijn cliënt woensdag overleed.

Volgens Morla kreeg Maradona niet de benodigde medische hulp en arriveerde de eerste ambulance woensdag pas een half uur nadat de hulpdiensten waren gebeld.

„Het is onverklaarbaar dat mijn vriend 12 uur lang niet de benodigde aandacht kreeg van het gezondheidspersoneel. Het duurde ook meer dan 30 minuten voor de ambulance arriveerde, criminele idioterie”, schrijft Morla in een verklaring op Twitter. „We kunnen deze feiten niet zomaar accepteren, ik vraag een onderzoek aan. Diego zei altijd tegen me: jij bent mijn soldaat, handel zonder genade.”

De advocaat eiste niet alleen een onderzoek naar alles wat er gebeurde rond de dood van Maradona, die overleed aan een hartstilstand. Morla nam ook actie tegen een medewerker van de uitvaartverzorging die met opgestoken duim foto’s nam bij de geopende kist met daarin het lichaam van Maradona. De medewerker werd direct ontslagen toen de foto’s opdoken op de sociale media. „Een schurk”, noemt Morla hem. Hij gaat namens de familie een schadevergoeding eisen.