Investeren in uw bedrijf of niet?

Print
Investeren in uw bedrijf of niet?

De crisis als gevolg van COVID-19 heeft een flinke impact op de financiële markt én waarde van ondernemingen. Wat betekent dat voor bedrijfsovername of de verkoop van uw bedrijf? Bij Koenen en Co Corporate Finance bekijken we samen met u wat op dit moment het beste is; investeren of verkopen.

Uw onderneming vertegenwoordigt een bepaalde waarde. Juist in deze onzekere tijden wilt u waarschijnlijk weten waar u aan toe bent; is het slim om verder te investeren in uw bedrijf en door te groeien waardoor uw onderneming meer waard wordt? Of is het verstandiger om uw bedrijf juist nu te verkopen? Precies bij dit soort vraagstukken staan de experts van Koenen en Co Corporate Finance voor u klaar om u te adviseren, begeleiden en ondersteunen, zodat u weloverwogen een beslissing kunt nemen die past bij dit moment.

Toekomstgericht

Veel ondernemers kiezen er tegenwoordig voor om hun onderneming eerder te verkopen en niet te wachten tot zij met pensioen gaan. Maar hoe dan – juist nu – te handelen? De financiële aspecten bij bedrijfsovernames zijn immers enorm en diverse belangen spelen een rol. Zowel aan de ‘harde kant’ van een onderneming, zoals rendement en waarde, maar ook aan de ‘zachte kant’, met zaken zoals de ontwikkeling van mensen en klantenbinding. Bij Koenen en Co bieden we verschillende services binnen ons dienstenpakket van Financial Advisory Services die u verder helpen.

Koop- en verkoopbegeleiding: u kunt bij ons terecht voor advies over de verschillende mogelijkheden van koop of verkoop. Van strategische partijen en investeringsmaatschappijen (Private Equity) tot Management Buy Out en Management Buy In.

Advies bij waardebepaling: een waardebepaling is van groot belang bij zowel een koop- of verkooptraject als ook bij Value Based Management (waardecreatie) en disputen tussen aandeelhouders of familie. Wij beschikken over diverse Register Valuators, Register Adviseurs Bedrijfsopvolging en aanvullende expertise binnen andere diensten die hiervoor zorgdragen.

Financieringsbegeleiding: van groeikapitaal en werkkapitaal tot overnamefinanciering herkapitalisaties; samen bouwen we aan een gezonde financieringsstructuur in het sterk veranderende financieringslandschap.

Investeren in uw bedrijf of niet?


Strategie en analyse van uw onderneming: pijnpunten en eventuele risico’s in uw bedrijfsvoering worden uitgezocht en kansen en verbeteringen worden aangedragen.

Professionele begeleiding tijdens contractfase: met het oog op juridische aspecten is professionele begeleiding tijdens contract fase essentieel. Wij hebben brede kennis in huis en waar nodig werken wij met verschillende partijen die u hierbij integraal kunnen ondersteunen.

Wat wordt uw strategie?

Ons team van experts geeft u graag inzicht in uw situatie en adviseert. U bepaalt vervolgens zelf wat uw strategie wordt. U kunt uw huidige rol als eigenaar en ondernemer aanhouden, gedeeltelijk afstaan of compleet uit handen geven.

In het geval van een familiebedrijf zijn er bijvoorbeeld fiscaal interessante mogelijkheden om vermogen op een vriendelijke manier over te hevelen naar de volgende generatie.

Daarnaast zijn er ook nog steeds bedrijven die door middel van Buy and Build verder willen groeien en zijn er volop Management Buy In kandidaten beschikbaar die open staan voor de overname van bedrijven en ook eigen financiële middelen tot hun beschikking hebben. Hiervoor beschikt Koenen en Co over een kwalitatief hoogwaardig netwerk.

Wat voor uw situatie ook van toepassing is, voor al deze opties kunt u van A tot Z terecht bij Koenen en Co.

Koenen en Co: we zijn er, voordat u ons nodig heeft

Bij Koenen en Co willen we onze klanten altijd een stap voor zijn, om ze zo optimaal te kunnen ondersteunen met wat ze nodig hebben voor hun bedrijfsvoering of in het geval van een overname, aan- of verkoop. Dat betekent dat wij exact weten wat de uitdagingen, issues en problemen (kunnen) zijn in de wereld van corporate finance. Sterker nog; we signaleren ze al voordat ze invloed krijgen op uw onderneming. Zo zijn we er al voordat u ons nodig heeft en kunt u zich richten op wat u het liefste doet: ondernemen.

Investeren in uw bedrijf of niet?


Meer weten

Dus; investeren in uw onderneming of toch verkopen? Neem vrijblijvend contact met ons op en we gaan in gesprek. U weet dan snel waar u aan toe bent en kunt een slimme keuze maken voor uw onderneming én de toekomst.

Roy Joppen

Partner, Partner, Manager Corporate Finance
Email: r.joppen@koenenenco.nl
Telefoon: +31 (0) 6 26684710