Limburgse deskundige speurt met WHO naar herkomst corona

Print
Limburgse deskundige speurt met WHO naar herkomst corona

Marion Koopmans Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Steyl -

Viroloog Marion Koopmans van het Erasmus MC in Rotterdam maakt deel uit van een internationaal onderzoeksteam van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO, dat onderzoek gaat doen naar de herkomst van het coronavirus.

Het virus stak vorig jaar voor het eerst bij mensen de kop op in de Chinese stad Wuhan, maar waar het toen precies vandaan kwam is tot op heden nog niet helemaal duidelijk.

Het Erasmus bevestigde een bericht van NRC en de Britse The Telegraph over de deelname van de prominente viroloog uit Steyl. De wetenschappers hopen zo snel mogelijk ter plaatse onderzoek te doen.

Lees ook: Viroloog Marion Koopmans gebruikt overlijdensberichten De Limburger als waarschuwing

In de missie zitten verder virologen, volksgezondheidsspecialisten en diergezondheidsexperts uit het Verenigd Koninklijk, de Verenigde Staten, Australië, Denemarken, Japan, Qatar, Duitsland, Vietnam en Rusland.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →