Fraudeschandaal binnen zorgcentrum Glana in Geleen: medewerkers ontslagen

Print
Fraudeschandaal binnen zorgcentrum Glana in Geleen: medewerkers ontslagen

Zorgcentrum Glana. Afbeelding: Annemiek Mommers

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Zorginstelling Zuyderland heeft meerdere medewerkers ontslagen vanwege een fraudeschandaal binnen zorgcentrum Glana in Geleen. Een manager rommelde met contracturen, waardoor een aantal medewerkers meer salaris ontving dan waar ze recht op hadden.

Dat blijkt uit informatie in handen van L1. De fraude kwam in juli aan het licht. In totaal zouden er acht mensen zijn ontslagen, of op non-actief zijn gezet.

Een leidinggevende binnen het zorgcentrum wordt gezien als spil binnen het urenschandaal. Onder haar bewind zouden mensen contracten hebben gekregen voor bijvoorbeeld 36 uur, maar in werkelijkheid (veel) minder uren werken. Ze kregen wel het volle pond betaald. Ook haar dochter stond op de loonlijst en kreeg een vast aantal uren uitbetaald, maar die uren maakte ze niet.

Daardoor betaalde Zuyderland te veel salaris, maar dreigde er ook personele onderbezetting. Zuyderland reageert op L1 dat er passende personele maatregelen zijn genomen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →