Tijden voor bevoorraden winkels in Weert in decembermaand verruimd

Print
Tijden voor bevoorraden winkels in Weert in decembermaand verruimd

Afbeelding: Archief De Limburger/Jeroen Kuit

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

De tijden waarop winkels in Weert bevoorraad mogen worden, worden ook voor de maand december verruimd. Dat heeft het college van B en W besloten.

Tot het verruimen van de bevoorradingstijden voor winkels werd in maart ook al tijdelijk besloten. Om er zeker van te zijn dat winkels in de decembermaand van voldoende koopwaar zijn voorzien mag de hele maand 24 uur per dag bij bedrijven en winkels worden geladen en gelost. Ook voor winkels in het promenadegebied geldt een verruiming, al is die iets beperkter.

Overlast

„Uit onze ervaringen afgelopen maart blijkt dat deze overlast meevalt”, zo laat wethouder Wendy van Eijk weten. „In deze uitzonderlijke situatie door het coronavirus is bevoorrading van alle winkels hard nodig. Ook op tijden waarop we dat normaal gesproken niet zouden toestaan. Ik wil omwonenden vragen begrip te hebben voor eventuele overlast.”

Promenadegebied

De bevoorrading van winkels in het promenadegebied mag in december plaatsvinden op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag tussen 6.00 en 19.00 uur, donderdag tussen 6.00 en 22.00 uur en zaterdag tussen 6.00 en 18.00 uur. Het promenadegebied is voor het bevoorraden alleen bereikbaar via de Korenmarkt.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →