Bluesman John ‘Groovetime’ Hendrix verrast met landelijke prijs

Print
Bluesman John ‘Groovetime’ Hendrix verrast met landelijke prijs

John Hendrix (midden) werd compleet verrast door de prijs. Afbeelding: Harry Heuts

Jabeek / Heerlen / Hoensbroek -

John Hendrix, mede-oprichter en organisator van het jaarlijkse festival Southern Blues Nights in Heerlen, heeft zaterdagavond een prestigieuze prijs gekregen van The Dutch Blues Foundation (DBF).

Hendrix (72) ontving de Keeping the Blues Alive Award (KBA) uit handen van DBF-bestuursleden Lianne Ruijgrok en Marcel van der Linden. De KBA wordt sinds 2009 jaarlijks uitgereikt aan mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse blueswereld.

Hendrix, die woont in Jabeek, is al sinds de jaren zeventig actief als organisator van culturele evenementen. Hij is ook bekend als presentator van radioprogramma’s over blues- en jazzmuziek bij onder meer radio-omroep Sittard en L1.

Samen met Hubert van Hoof presenteerde hij programma’s als ‘Jazz tussen 5 en 6’, ‘Best of Jazz’ en ‘Groovetime’. Aan dat laatste programma dankt hij zijn bijnaam. Samen met Fiedel van der Hijden stond hij een kwart eeuw geleden aan de wieg van de Southern Blues Nights in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen, waar ieder jaar zo’n vijftienhonderd liefhebbers op af komen.

Verrast

Hendrix werd compleet verrast in het Heerlense theater, waar hij naartoe was gelokt voor een vergadering met programmeur Dannij Bol.

Normaal worden de Blues-Awards uitgereikt tijdens een druk bezocht festival in het midden van Nederland. Vanwege de coronacrisis was dat dit jaar niet mogelijk.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →