Top 2000 begint dit jaar eerder: ‘Meer lange albumversies te horen’

Print
Top 2000 begint dit jaar eerder: ‘Meer lange albumversies te horen’

Stefano Keizers en Tygo Gernandt in de Top 2000-quiz. Afbeelding: NTR

De uitzending van de Top 2000 van NPO Radio 2 begint dit jaar eerder, namelijk aan het einde van kerstavond om 00.00 uur. Vorig jaar begon de Top 2000 ook op 25 december, maar dan acht uur later.

Dat bevestigt Peter de Vries, de zendermanager van NPO Radio 2. „Waarom wachten tot de ochtend? Middernacht op kerstavond is een heel mooi beginmoment en we hebben zo extra ruimte voor de muziek”, zegt hij. „Nu kunnen we meer albumversies van bepaalde nummers draaien die net iets langer duren dan de single-variant.”

De stembus voor de Top 2000 opent dinsdag 1 december om 08.00 uur. De stemmers maken tijdens de stemweek kans op het Top 2000 Thuispakket, met daarin een grote doe-het-zelfposter, bierviltjes, vlaggetjes en meer attributen om van hun woonkamer een café te maken.

Stemmen kan tot 7 december 17.00 uur via de site van NPO Radio 2. De top 3 van de Top 2000 was vorig jaar: Bohemian Rhapsody van Queen op 1, Hotel California van The Eagles op 3 en Piano Man van Billy Joel op 3.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →