Bijna miljoen kijkers voor docu Nicky Verstappen

Print
Bijna miljoen kijkers voor docu Nicky Verstappen

Ewout Genemans in gesprek met de ouders van Nicky Verstappen. Afbeelding: RTL

De veelbesproken documentaire over het politieonderzoek in de zaak-Nicky Verstappen heeft gisteravond bijna een miljoen kijkers getrokken. Gistermiddag haalde de voor deze zaak veroordeelde Jos Brech nog bakzeil: hij wilde voorkomen dat de documentaire werd uitgezonden, maar de rechter veegde zijn bezwaren van tafel.

RTL 4 kon de documentaire van programmamaker Ewout Genemans daarom gisteravond uitzenden. Er keken 974.000 mensen naar De Zaak Nicky Verstappen: Achter de Schermen bij het Politieonderzoek, het best bekeken programma op dat tijdstip. Vanavond wordt om 20.30 uur het tweede deel getoond.

Het onderzoeksteam wordt in de documentaire van Genemans op de voet gevolgd. Justitie gaf daarvoor een opmerkelijk kijkje achter de schermen: Genemans liep in het diepste geheim drie jaar lang mee. Zo was hij als een van de weinigen op de hoogte van de DNA-match met Brech en volgde hij de klopjacht die daarna ontstond toen Brech er vandoor was gegaan om het DNA-onderzoek in Nederland te ontlopen. De 11-jarige Nicky verdween in 1998 tijdens een zomerkamp, Jos Brech werd in 2018 in Spanje gearresteerd en onlangs veroordeeld tot een celstraf van 12,5 jaar.

Onder de indruk

Op social media blijken kijkers onder de indruk van het inkijkje in het politieonderzoek. Zo schrijft Paul Heidanus, woordvoerder bij de politie in Noord-Nederland, dat de docu zelfs na 32 jaar werkervaring bij de politie hem nog ‘naar de strot grijpt’. „Nog nooit is een recherchezaak zo op de voet gevolgd.”