Comité Dierennoodhulp: ‘Buba moet naar olifantenopvang in Frankrijk’

Print
Comité Dierennoodhulp: ‘Buba moet naar olifantenopvang in Frankrijk’

Volgens de familie Freiwald voelt olifant Buba zich helemaal thuis bij haar circus. Afbeelding: De Limburger

Beringe -

Verschillende organisaties waaronder Comité Dierennoodhulp roepen het parlement op niet voor voorstellen te stemmen om olifant Buba bij de circusfamilie Freiwald in Nederland te laten blijven. Het circus is voor de coronacrisis gestrand in Beringe.

De organisaties pleiten ervoor om Buba naar een olifantenopvang in Frankrijk te sturen, waar ze een fijner leven zou hebben. Het kabinet zoekt een onderkomen voor de olifant omdat die niet langer bij de circusfamilie kan blijven. De familie kan het dier niet meer onderhouden omdat ze geen inkomsten meer heeft door de coronacrisis. Sinds een paar jaar mogen wilde dieren niet meer optreden in een circus. De circusfamilie Freiwald wil Buba graag houden.

Lees ook: Kamerlid bepleit generaal pardon voor olifant, circus vreest dat Buba in buitenlandse opvang sterft

Minister Carola Schouten (Natuur) overweegt Buba naar Frankrijk te sturen naar de olifantenopvang Elephant Haven. Maar een aantal partijen pleit ervoor om Freiwald in aanmerking te laten komen voor coronasteun zodat de olifant bij de circusfamilie kan blijven. De Tweede Kamer stemt dinsdag over voorstellen om Buba in Nederland te laten blijven, al dan niet bij de familie Freiwald.

Lees ook: Familie Freiwald wacht gespannen af: minister hakt dinsdag knoop door over toekomst Buba

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen