Rotondes Maasgouw ter adoptie aangeboden

Print
Rotondes Maasgouw ter adoptie aangeboden

Foto ter illustratie. Afbeelding: De Limburger

Heel / Beegden / Stevensweert / Ohé en Laak / Panheel / Thorn / Wessem / Maasbracht / Linne -

Bedrijven kunnen bij de gemeente Maasgouw een rotonde ‘adopteren’.

Ze hoeven hiervoor niks te betalen en mogen reclame-uitingen plaatsen op ‘hun’ rotonde. In ruil daarvoor zorgen zij ervoor dat de rotondes ingericht en onderhouden worden. Nadat een bedrijf zich heeft aangemeld, moet zij een plan opstellen. Dat plan wordt door de gemeente getoetst. Belangrijk hierin is dat het plan zo veel mogelijk moet passen binnen de uitgangspunten van het gemeentelijk beleid. Het adopteren van een rotonde in Maasgouw is niet nieuw. Voorheen kon dat ook en werd het onderhoud gedaan door het ingehuurde groenbedrijf dat daarvoor een vergoeding kreeg. Doordat de gemeente niet tevreden was over de kwaliteit van het groenonderhoud, is men inmiddels in zee gegaan met een nieuwe partij. Als een bedrijf nu een rotonde adopteert, mag het zelf bepalen wie het onderhoud uitvoert. De kwaliteit wordt dan wel door de gemeente getoetst.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen