Burgemeester Penn van Maastricht tegen sluiten Belgische grens

Print
Burgemeester Penn van Maastricht tegen sluiten Belgische grens

Burgemeester Penn-te Strake. Afbeelding: Johannes Timmermans

Maastricht / Itteren -

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht noemt het sluiten van de grens met België onacceptabel. Dat zei ze maandagochtend op de Belgische omroep VRT Radio 1. Sluiten van de grens zou een manier zijn om de grote toestroom van Belgen naar Maastricht en andere steden te stoppen.

Volgens haar woordvoerder heeft Penn eerder ook stevig gelobbyd om de Belgische grenzen weer open te krijgen bij de eerste lockdown, toen België de grens had gesloten. Penn ziet niets in zo’n sluiting.

Eerder dit jaar heeft Penn ook opgeroepen voor meer en beter overleg tussen Den Haag, Brussel en Berlijn. Volgens de burgemeester zijn extra maatregelen komend weekend mogelijk niet meer nodig omdat de winkels dinsdag in België - met beperkingen - weer open mogen.

Lees ook: Bruls wil Belgische dagjesmensen weren

Afgelopen weekend was het erg druk in Maastricht, met name door de toestroom van Belgen die de grens overstaken omdat in eigen land veel winkels als gevolg van coronamaatregelen dicht zijn. De Belgen kwamen daarom in Maastricht hun kerstinkopen doen. Dat leidde ertoe dat de burgemeester zondag dreigde de winkels te sluiten. Zover kwam het niet, na oproepen om niet meer naar de binnenstad te komen.

Lees ook: Code rood in Maastricht: dringende oproep om niet naar de stad te komen

Penn maakte zondag een opmerking over bezoekers uit het buitenland. ‘Heel teleurstellend om te zien dat met name (buitenlandse) toeristen zich niet aan de maatregelen en adviezen houden!’, schreef ze op Facebook.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen