Bezwaar tegen camperplaats nabij wakeboardbaan Roermondse Maasplas

Print
Bezwaar tegen camperplaats nabij wakeboardbaan Roermondse Maasplas

De diehards onder de wakeboarders overnachten geregeld op de nieuwe camperplaats. Daardoor neemt de overlast van de wakeboardbaan volgens omwonenden toe. Afbeelding: Perry Houkes

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Een aantal bewoners van de Roermondse buurtschap De Weerd heeft bij de commissie bezwaarschriften geprotesteerd tegen de camperplaats bij de Noorderplas, die door eigenaar Perry Houkes wordt getransformeerd tot recreatie-/fupplas.

Volgens de bezwaarmakers is geen rekening gehouden met het effect van de camperplaats (25 campers). Die zou zorgen voor intensiever gebruik van de naastgelegen wakeboardbaan, omdat wakeboarders overnachten in hun camper en in alle vroegte al op het water zitten. Daarnaast zou de camperplaats niet passen binnen de intergemeentelijke structuurvisie Maasplassen en het ontwikkelingskader stedelijke Maasplassen. De kwestie staat dinsdag op de agenda van de bezwarencommissie.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen