Geef hoop, liefde en vertrouwen cadeau

 © Passiespelen 2021

De feestdagen komen er aan. De tijd van geven en samen genieten. Maar ook de tijd van bezinning en bijzondere verhalen, die ons bij elkaar brengen nu we letterlijk afstand moeten houden. Zondag 18 april 2021 gaat in Openluchttheater De Doolhof Tegelen een verhaal van hoop, liefde en vertrouwen in première. U kunt deze unieke theaterbelevenis cadeau doen: aan een ander en aan uzelf!

Passiespelen Tegelen

Theater dat raakt, schuurt en verbindt

De Passiespelen Tegelen maken deel uit van een rijke theatertraditie, die sinds 1931 bestaat. De laatste edities van 2010 en 2015 werden bezocht door meer dan 40.000 mensen. Leidraad in het stuk is het emotionele verhaal over de laatste dagen van Jezus. Aan dit aloude bijbelverhaal wordt niet getornd. Toch is elke editie anders; het verhaal wordt door een nieuw artistiek team verteld en meer naar het hier en nu gebracht. Deze mix maakt de Tegelse Passiespelen juist nu in deze bizarre tijd zo bijzonder. Bekende en nieuwe verhalen smelten samen in een spektakelstuk over strijd, onderdrukking en verdriet. Maar ook over een oprecht geloof in een betere wereld. ‘Hem achterna’, het 21ste Passiespel raakt, schuurt en verbindt en plaatst de actualiteit in een breder perspectief. Herkenbaar, scherp en indrukwekkend.

Een unieke theaterbelevenis voor jong en oud

‘Hem achterna’ wordt opgevoerd in het mooie, oude Openluchttheater De Doolhof in Tegelen. Jan-Jaap Jansen en Ineke ter Heege schreven de tekst. Cees Rullens brengt de gebeurtenissen naar het toneel in een compacte voorstelling zonder pauze, die twee maal per dag gespeeld kan worden. Wim Naus schreef meeslepende muziek. De voorstelling wordt opgevoerd in een indrukwekkend decor van Diana van de Vossenberg en Cor van Leipsig, met kleurrijke kostuums van Sanne Reichert en Mieke Arts.

Coronaproof

‘Hem achterna. Een Passiespel’ gaat 18 april 2021 in première. In totaal staan 29 speeldagen op het programma, waarop het stuk twee maal wordt opgevoerd. In deze reeks kunt u ook voorstellingen bezoeken met simultaanvertalingen in het Duits of met audiodescriptie voor blinden en slechtzienden. Op het podium maar ook bij uw bezoek aan het openluchttheater wordt rekening gehouden met de coronaregels. U kunt deze bijzondere theaterbelevenis dan ook 100% veilig, op anderhalve meter afstand van elkaar bezoeken.

Verkoopinformatie

Bestel nu al uw kaarten voor dit onvergetelijke uitje voor oud en jong, want het aantal plaatsen per voorstelling is beperkt. Kaarten zijn online en via diverse verkooppunten in Limburg en Noord-Brabant te koop. Meer informatie is te vinden op www.passiespelen.nl.