Oud-studenten zijn zoektocht naar boek van Sittardse leraar en kunstenaar Jan Creusen gestart

Print
Oud-studenten zijn zoektocht naar boek van Sittardse leraar en kunstenaar Jan Creusen gestart

Afbeelding: ING Image

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Heerlen / Hoensbroek -

Oud-leerlingen van het Heerlense Professor Cobbenhagencollege (MEAO) zijn op zoek naar een oud studieboek van de Sittardse leraar Jan Creusen.

Het gaat om een schoolboek over kunstzinnige (esthetische) vorming uit circa 1975. Het boek is ongeveer 25 bij 25 cm groot, telt zo’n 60 bladzijdes, heeft een geplastificeerde zwartwitte kaft met daarop de afbeelding van een kunstwerk en in het boek staan zwart-wit foto’s. Tips die leiden naar het boek kunnen worden gemaild via: theohoefnagels@gmail.com.

Jan Creusen was behalve leraar, ook kunstenaar en schrijver van toneelstukken. Daarnaast ontwierp hij 272 praalwagens voor carnavalsoptochten, kostuums en decors. Van 1996 tot 1998 boeide hij lezers van het Limburgs Dagblad met verhalen en tekeningen over het dagelijks leven in de Limburgse baroktijd.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen