Curaçao voert strengere coronamaatregelen in: alcoholverbod in horeca en restaurants gesloten

Print
Curaçao voert strengere coronamaatregelen in: alcoholverbod in horeca en restaurants gesloten

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Curaçao komt vanaf 1 december met strengere maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De maatregelen gelden in ieder geval voor de komende drie weken.

Zo mag er onder meer geen alcohol geschonken worden in bars, cafés en restaurants. Ook mag er geen alcohol gedronken worden op straat en moeten alle casino’s dicht. Restaurants mogen geen gasten binnenlaten, maar alleen eten bezorgen of laten afhalen.

Lees hier al het nieuws over het coronavirus

Minister van Justitie Quincy Girigorie heeft maandagmiddag aangekondigd dat er geen lockdown komt. De geldende avondklok van 21.00 uur ‘s avonds tot 04.30 uur ‘s ochtends blijft wel gelden voor de komende drie weken. Het wordt verder ten strengste afgeraden om thuis feesten te organiseren. Thuiswerken wordt zoveel mogelijk gestimuleerd.

Op het eiland is sinds een maand sprake van een stijgende lijn van het aantal coronabesmettingen. Inmiddels zijn al meer dan 1200 mensen besmet. Vier mensen zijn overleden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu