Weer bijna miljoen kijkers voor documentaire Nicky Verstappen

Print
Weer bijna miljoen kijkers voor documentaire Nicky Verstappen

Afbeelding: ANP

Het tweede deel van de documentaire De Zaak Nicky Verstappen: Achter de Schermen bij het Politieonderzoek behaalde maandagavond 993.000 kijkers. Dat is iets meer dan het aantal kijkers voor deel 1 op zondagavond. Dat waren er 972.000, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Daarmee staat de documentaire op RTL4 op plek 6 in de kijkcijferlijst. Over het uitzenden van de film was veel ophef, omdat veroordeelde Jos Brech het uitzenden ervan probeerde tegen te houden. De rechter besloot echter dat de documentaire toch mocht worden uitgezonden.

Lees ook: Bijna miljoen kijkers voor docu Nicky Verstappen: ‘Wát een inkijkje’

Het onderzoeksteam wordt in de documentaire van Genemans op de voet gevolgd. Justitie gaf daarvoor een opmerkelijk kijkje achter de schermen: Genemans liep in het diepste geheim drie jaar lang mee. Zo was hij als een van de weinigen op de hoogte van de dna-match met Brech en volgde hij de klopjacht die daarna ontstond toen Brech ervandoor was gegaan om het dna-onderzoek in Nederland te ontlopen

De best bekeken programma’s van de avond waren het NOS Journaal van acht uur op NPO1 (2,59 miljoen), Radar op NPO1 (1,6 miljoen) en het NOS Journaal van zes uur op NPO1 (1,46 miljoen).

Luister naar alle afleveringen van onze podcastserie ‘Het verhaal van Nicky Verstappen’