Ook steur Pino laat zich prima aaien door baasje Finn uit Maastricht

Ook steur Pino laat zich prima aaien door baasje Finn uit Maastricht

Afbeelding: Johannes Timmermans

Maastricht / Itteren -

Finn Olislagers (14) uit Maastricht was meteen verkocht toen hij voor het eerst een steur in de vijverwinkel zag. „Hij had wel iets weg van een haai, maar dan met een harnas aan.”

Na lang aandringen kreeg hij er een voor zijn verjaardag. Samen met een stel goudwindes en een koikarper. Een naam was snel gevonden: Pino. „Omdat mijn zusje Mirr zijn snuit op de snavel van Pino uit Sesamstraat vond lijken.”

De familie Olislagers is sowieso creatief met het verzinnen van vissennamen. „Zo heet een koi MVV’ke omdat hij half wit en half rood is en hebben we een van de andere steuren Schuurpapiertje genoemd omdat hij zo’n ruwe huid heeft.”

Lees ook: Huisvriend Lex uit Tegelen eet zo de voorraadkast leeg als men even niet oplet

Ook steur Pino laat zich prima aaien door baasje Finn uit Maastricht
Foto: Johannes Timmermans

Vier jaar na aanschaf meet Pino al zo’n 75 centimeter. En hoewel hij meestal op de bodem rondzwemt, komt hij bij het voeren naar boven en laat hij zich zelfs door Finn aaien. Hij beschouwt de steur als een huisdier waar hij echt van geniet. „Vissen zorgen voor wat beweging in de tuin en zijn ook de enige dieren die ik kan houden. Mijn vader is allergisch voor honden en katten, vogels maken te veel kabaal, een aquarium is te veel werk en een reptiel komt er sowieso niet in. Want dat had ik nog mooier gevonden.”

In de rubriek Dierbaar in L-magazine stellen Limburgers hun huisdier voor. Meedoen? Mail dan naar l-magazine@delimburger.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu