Kasteelloop in Horst niet op één dag maar een hele maand

Print
Kasteelloop in Horst niet op één dag maar een hele maand

Beeld van de Kasteelloop van vorig jaar. Afbeelding: Laurens Eggen

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Er komt toch een Kasteelloop in Horst. In plaats van de jaarlijkse wedstrijd op Tweede Kerstdag biedt de organisatie een route aan die de hele maand december kan worden gelopen.

In de Kasteelse Bossen wordt een parcours van vijf kilometer uitgepijld. Deelnemers kunnen deze afstand lopen wanneer het hen zelf uitkomt. Wel is er een wedstrijdelement voor lopers die hun prestaties bijhouden met de hardloop-app Strava. Op basis van de resultaten die deze app registreert, wordt aan het eind van de maand een klassement opgemaakt. Er zijn prijzen beschikbaar voor de drie snelste mannen en vrouwen.

De Kasteelloop werd aanvankelijk geheel geschrapt omdat de organisatie geen mogelijkheden voor een coronaproof alternatief zag. De jaarlijkse loop in en rondom de Kasteelse Bossen was toe aan de 28ste editie.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu