Spark Tech Lab Weert gered na voorgenomen sluiting door Stichting Museumplein Kerkrade

Print
Spark Tech Lab Weert gered na voorgenomen sluiting door Stichting Museumplein Kerkrade

Spelen met techniek en wetenschap in Spark Tech Lab Weert. Afbeelding: archiefJeroen Kuit

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Kerkrade / Eygelshoven -

Het Weerter Spark Tech Lab blijft bestaan. In september maakte Stichting Museumplein in Kerkrade nog bekend dat de dependance op 1 januari om financiële redenen dicht moest.

In het lab, dat sinds 2014 bestaat, kunnen kinderen spelenderwijs kennismaken met techniek en wetenschap. Het bedrijfsleven in Weert en onderwijsinstellingen vinden dat zo belangrijk dat er een reddingsplan is opgezet door lokale partners die al meebetaalden aan het Spark Tech Lab.

Het gaat om onder meer Keyport 2020, Provisus, MakeTech, de Stichting Bosit en de gemeente Weert. Ook diverse onderwijsinstellingen hebben zich nu aan het lab verbonden. Er wordt een nieuwe stichting opgericht waaraan overheid, onderwijsinstellingen en bedrijfsleven deelnemen.

Vanaf januari 2021 zijn scholen welkom in de KoaLa/Het Kwadrant lokalen van HQ Weert op het voormalig Kazerneterrein in Weert.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu