Dronken SUV-bestuurder raast door Trier: 5 doden onder wie baby en 14 gewonden

 © Hollandse Hoogte / AFP

In de stad Trier in het zuidwesten van Duitsland is een automobilist dinsdagmiddag ingereden op mensen in een voetgangersgebied. Daarbij zijn vijf doden en 14 gewonden gevallen. Een van de dodelijk slachtoffers is een baby van negen maanden oud, meldt de politie. Over de achtergrond van het drama is nog niets bekend, maar het zou niet gaan om een terreuraanslag.

Bron: AD

De automobilist is volgens de politie een 51-jarige Duitser uit de regio Trier-Saarburg. Hij verzette zich bij zijn arrestatie en reed in een grijze terreinwagen van het type Landrover. Die stond op naam van iemand anders geregistreerd en was hem door die persoon voor langere tijd ter beschikking gesteld. Het motief van de vijftiger, volgens Der Spiegel Bernd W., is nog niet bekend. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zijn er geen aanwijzingen dat hij handelde vanuit terroristische of politieke motieven.

De man was dronken met een alcoholpromillage van 1,4 in zijn bloed en had geen vaste woon- of verblijfplaats. Hij leefde de afgelopen dagen in zijn auto en wordt woensdag psychisch onderzocht, aldus het OM. Dat beschuldigt hem van vijfvoudige moord en een reeks gevallen van het toebrengen van al dan niet zwaar lichamelijk letsel.

De dodelijke slachtoffers komen allemaal uit Trier. Het gaat om drie vrouwen van 73, 52 en 25 jaar, een man van 45 jaar en een negen maanden oude baby. De moeder van het kindje ligt in het ziekenhuis. Van de veertien gewonden zijn vier zwaargewond, vijf iets minder zwaar en zes lichtgewond, verklaarde deelstaatminister van Binnenlandse Zaken Roger Lewentz tijdens een persconferentie.

Lees verder onder de foto.

 © Hollandse Hoogte / AFP

Triers burgemeester Wolfgang Leibe sprak van een ‘verschrikkelijke aanblik’. Hij zag naar eigen zeggen een kinderschoentje op straat liggen. ,,Het meisje van het schoentje is dood”, verklaarde hij in tranen tegenover de Sudwestrundfunk (SWR).

Ooggetuigen zagen de wagen omstreeks 14.00 uur met hoge snelheid zigzaggend door het voetgangersgebied razen. De bestuurder schepte volgens ooggetuigen over een afstand van zo’n 600 meter doelbewust voetgangers van wie sommige door de lucht vlogen. Volgens deelstaatminister van Binnenlandse Zaken Roger Lewentz wisten politiemensen de dader vier minuten na de eerste noodoproep klem te rijden en te overmeesteren.

De minister-president van de deelstaat Rijnland-Palts Malu Dreyer sprak ter plaatse van een ‘afschuwelijke dag’ en liet weten dat de gedachten van de deelstaatregering bij de nabestaanden, slachtoffers en hun familie zijn. “Het idee dat ouders moeten rouwen om de dood van hun kind is vreselijk.’’ De Duitse regering reageert ontsteld op het drama.

Dronken

Volgens de Trierischer Volksfreund zou de man regelmatig dronken zijn geweest en zich vaak bedronken hebben in een Döner-zaak in de binnenstad. Het is volgens de lokale krant onduidelijk of hij kampt met psychische problemen.

In het Duitse Volkmarsen bij Kassel (Hessen) reed een automobilist op Rosenmontag 24 februari 2020 in op een carnavalsstoet. Daarbij raakten 154 mensen gewond onder wie veel kinderen. Het motief van dader Maurice P. (29) is nog altijd niet duidelijk. Ook hij was dronken, maar hult zich in stilzwijgen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal