Minister De Jonge verwacht start vaccinatie begin januari

 © Hollandse Hoogte / ANP

Als alles meezit, worden begin januari in Nederland de eerste mensen ingeënt tegen het coronavirus. Alles is er volgens minister De Jonge nu op gericht om in de week van 4 januari 2021 te starten met vaccineren.

Edwin van der AaBron: AD

RIVM, GGD, huisartsen en artsen van verpleeghuizen en instellingen werken daarbij nauw samen, aldus de bewindsman.

De Jonge: ,,Het vaccin is nu binnen handbereik en daarmee staan we aan de vooravond van een nieuwe fase in deze crisis. Een fase van hoop en nieuw perspectief. Het is nu aan Europees Medicijn Agentschap (EMA) om zorgvuldig zijn werk te doen. Wij zorgen ervoor dat we er klaar voor zijn zodra er groen licht komt.”

Lees hier al het nieuws over het coronavirus

Mogelijk is dat dus al begin januari. Maar hier geldt ook een waarschuwing van de bewindsman: ,,Dit is echt het meest gunstige scenario. En veiligheid gaat voor snelheid”, aldus minister De Jonge.

Het Europees Medicijn Agentschap maakte eerder dinsdag bekend dat de vaccinontwikkelaars BioNTech/Pfizer en Moderna officieel een aanvraag tot markttoelating hebben gedaan.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal