André Rieu komt met online-concertfilm

Print
André Rieu komt met online-concertfilm

Rieu trad in 2019 voor de honderdste keer op op het Vrijthof in Maastricht. Afbeelding: Archief De Limburger

Maastricht / Itteren -

André Rieu en zijn Johann Strauss Orkest presenteren deze maand een online-concertfilm. Magical Maastricht, dat te zien is van 19 december tot en met 3 januari, bevat de hoogtepunten van de Vrijthof-concerten.

De beroemde violist en orkestleider hoopt zo zijn fans toch een kerstgevoel te kunnen geven. Rieu en zijn Johann Strauss Orkest hebben net als andere muzikanten al maanden een lege concertagenda. Ze hebben al sinds maart geen optreden meer kunnen doen. „Deze zomer konden jullie helaas niet naar Maastricht komen, dus breng ik Maastricht gewoon naar jullie toe”, aldus de violist. Samen met zijn vrouw Marjorie heeft de Koning van de Wals de favoriete optredens in zijn thuisstad van de afgelopen vijftien jaar uitgekozen.

„We hebben met een lach en een traan teruggekeken op deze concerten en ik weet zeker dat jullie dezelfde emoties zullen beleven. Dit concert barst van de nostalgie en het liefst sprong ik nu meteen op het podium!”

Lees ook: Musici van André Rieu’s Johann Strauss Orkest willen weer gaan vlammen

Fans kunnen via internet een ticket (12,50 euro) aanschaffen en daarmee twee weken lang maximaal drie keer kijken naar de show van 150 minuten. „Ik wens iedereen gelukkige en gezonde feestdagen en ik hoop dat dit speciale concert jullie hart vervult met vreugde. Ik zeg altijd dat muziek mensen samenbrengt en ik ben zo blij dat we deze kerst een paar uur samen kunnen doorbrengen om van deze muziek te genieten”, meldt Rieu.

Blij

In deze krant van afgelopen weekend meldde Rieu ontzettend blij te zijn dat er binnenkort een vaccin is. „Fantastisch! Dat is waar de hele wereld op wacht. Het betekent dat het gewone, heerlijke leven weer terugkomt. Zodra ik aan de beurt ben om ingeënt te worden, sta ik klaar!”

Het vaccin biedt hoop dat er volgend jaar weer concerten kunnen plaatsvinden. En dat Rieu met zijn orkest weer de wereld in kan trekken ‘om mensen blij te maken’. „Het is een moeilijke tijd voor iedereen, ook voor musici en andere artiesten die al maanden thuiszitten. Het Johann Strauss Orkest bestaat al 32 jaar en we hebben elkaar nog nooit langer dan een paar weken zomervakantie niet gezien.”

Rieu zei ook heel dankbaar te zijn voor de financiële steun van de regering. „Anders hadden we het niet gered om onze onderneming met 120 man in vaste dienst overeind te houden.”

Eerder kondigde hij al de release van de box-cd/dvd Jolly Holiday aan. Die is sinds kort verkrijgbaar.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu