Publiek laat levensmiddelen achter in karretje in kerk Heerlerheide ten bate van kerstactie Operatie Kilo

Print
Publiek laat levensmiddelen achter in karretje in kerk Heerlerheide ten bate van kerstactie Operatie Kilo

Afbeelding: ANP XTRA

HEERLEN / Hoensbroek -

De kerstpakkettenactie Operatie Kilo gooit het vanwege corona over een andere boeg: gevers kunnen tot kerst levensmiddelen stoppen in een winkelkarretje in de dagkapel van de Corneliuskerk in Heerlerheide.

De jonge vrijwilligers van Operatie Kilo staan het winkelend publiek dit jaar dus niet bij de plaatselijke Plus op te wachten, benadrukt Marco Peters van de organisatie. „Dat zou tegen de coronamaatregelen ingaan. Winkelend publiek wordt nu gevraagd om extra inkopen voor buurtgenoten die het minder getroffen hebben, naar de naastgelegen Corneliuskerk te brengen.”

De kapel van de kerk is dagelijks de hele dag geopend. Er staat tot Kerstmis een winkelkarretje waarin levensmiddelen en aanverwante boodschappen uit de supermarkt kunnen worden achterlaten. Van de ingezamelde waren worden kerstpakketten gemaakt.

Traditie

Het karretje staat er al een paar dagen en is elke dag tot over de rand gevuld, constateert Peters. Operatie Kilo is dan ook traditie geworden in Heerlerheide. Peters heeft er alle vertrouwen dat de vrijwilligers weer genoeg pakketten kunnen samenstellen en rondbrengen.

Lees ook: Operation Kilo Heerlerheide: warme Kerst voor iedereen

Hart

Pastoor Janssen: „In deze onzekere tijd is het des te belangrijker dat acties als Operation Kilo gewoon doorgaan. Zij het misschien in een iets andere vorm, maar we gaan er weer voor om heel wat mensen die het goed kunnen gebruiken een hart onder de riem te steken met Kerstmis.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu