Kerkradenaar Silvio Erkens hoogste Limburger op VVD-lijst

Print
Kerkradenaar Silvio Erkens hoogste Limburger op VVD-lijst

Silvio Erkens (r.) met premier Mark Rutte. Afbeelding: Facebook

Kerkrade / Eygelshoven -

De achttiende plaats op de VVD-kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen is voor Silvio Erkens uit Kerkrade. Een opvallende keuze: de dertigjarige was tot nu toe alleen achter de schermen actief voor de VVD.

Erkens is „blij en vereerd” met zijn hoge plek op de lijst, laat hij in een eerste reactie weten. De VVD heeft op dit moment 32 zetels, Erkens lijkt dus verzekerd van een plek in de Tweede Kamer.

Campagneleider

De Kerkradenaar is nooit actief geweest als volksvertegenwoordiger in de gemeenteraad of in Provinciale Staten. Wel was hij campagneleider voor de VVD bij de Provinciale Statenverkiezingen in 2019. Ook droeg hij als panellid bij aan het partijprogramma voor de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen. Erkens is nu werkzaam als projectleider bij adviesbureau Boston Consulting Group.

Lees ook: Kerkradenaar Silvio Erkens (30) schiet als komeet omhoog op VVD-lijst

Kelly Regterschot uit Landgraaf maakt een goede kans haar zetel in de Kamer te behouden. De oud-wethouder die in het voorjaar van 2019 instroomde, staat op plek 36. Dat is ruim tien plaatsen hoger dan bij de vorige Kamerverkiezingen. Huidig Kamerlid Chantal Nijkerken uit Schinveld liet eerder al weten dat zij zich niet opnieuw verkiesbaar stelt.

Premier Mark Rutte maakte eerder al bekend dat hij voor de vijfde keer lijsttrekker wordt. Op nummer twee staat minister voor Medische Zorg en Sport, Tamara van Ark. De derde plek is voor Sophie Hermans, vicefractievoorzitter in de Tweede Kamer.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu