Nieuw beeldje stadsstichters Valuas & Guntrud van Venlose kunstenaar Hay Mansvelders

Print
Nieuw beeldje stadsstichters Valuas & Guntrud van Venlose kunstenaar Hay Mansvelders

Het nieuwe beeldje in drie verschillende kleuren. Afbeelding: Studio Mansvelders

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De Venlose kunstenaar Hay Mansvelders heeft een nieuw beeldje van de stadsstichters Valuas en Guntrud gemaakt.

Mansvelders (1935) ontwierp in 2000 een bronzen sculptuur van het iconische paar, dat volgens de overlevering in de Middeleeuwen de stad Venlo zou hebben gesticht. Het beeld werd door hotel-restaurant Valuas geschonken aan de stad en kreeg een plaats bij het Limburgs Museum. De kunstenaar maakte tevens een miniatuurversie in een oplage van 250 stuks, die in een mum van tijd was uitverkocht. Na al die tijd is er nog steeds veel vraag naar het beeldje. Mansvelders heeft nu een nieuwe versie gemaakt, waarin onder meer bloemen zijn toegevoegd. Deze staan symbool voor de stadsdelen waaruit Venlo tegenwoordig bestaat.

Valuas & Guntrud 2.0, zoals het beeldje is gedoopt, is uitgevoerd in drie kleuren en gemaakt van gemalen steen vermengd met vloeibaar kunsthars. Voor de sokkel is eikenhout afkomstig van oude Venlose gebouwen gebruikt. Waaronder reststukken van een woonhuis uit de 19de eeuw dat op de monumentenlijst staat.

De beeldjes zijn genummerd en gesigneerd door de kunstenaar en verkrijgbaar bij Heerlijck Thuis en restaurant Valuas. Een speciale uitvoering met edelmetalen-verf is te koop bij juwelier Boermans. De nieuwe sculptuur is een uitgave van Studio Mansvelders, een artistiek familiecollectief waarvan ook dochter Pascalle en zoon Gilbert deel uitmaken.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu