Voetbalsters pas na de rust trefzeker tegen Kosovo: 6-0

Print
Voetbalsters pas na de rust trefzeker tegen Kosovo: 6-0

Lieke Martens (rechts) scoorde een keer voor Oranje. Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

De Nederlandse voetbalsters hebben voor het eerst een kwalificatietoernooi afgesloten zonder puntenverlies. Het al geplaatste Oranje won in Breda ook de tiende en laatste groepswedstrijd in de voorronde van het EK 2022 in Engeland. De Europees kampioen versloeg het kansloze Kosovo met 6-0.

Bij de rust was de stand verrassend nog 0-0. Na de pauze kwam de productie van de thuisploeg goed op gang. Dankzij Katja Snoeijs (drie), Jill Roord (twee) en Lieke Martens (Nieuw-Bergen) werd het grote kwaliteitsverschil alsnog zichtbaar in de uitslag.

Lees verder onder de foto.

Voetbalsters pas na de rust trefzeker tegen Kosovo: 6-0
Lynn Wilms. Foto: Hollandse Hoogte / ANP

Bij Nederland kreeg Dominique Janssen uit Horst aan de Maas -die alle voorgaande interlands wel speelde- rust. Ook Van Veenendaal, Van de Sanden, Groenen, Van de Donk, Dekker en Miedema stonden niet aan de aftrap. Lynn Wilms mocht wel beginnen. De speelster uit Tegelen werd na iets meer dan een uur vervanger door Shanice van de Sanden.

Nederland sluit de kwalificatie af met 30 punten uit 10 wedstrijden en een indrukwekkend doelsaldo van 48-3.

Lees verder onder de foto.

Voetbalsters pas na de rust trefzeker tegen Kosovo: 6-0
Arjan Veurink verving bondscoach Sarina Wiegman. Foto: Hollandse Hoogte / ANP

Bondscoach Sarina Wiegman ontbrak in Breda opnieuw bij Oranje op de bank. Ze verliet vrijdagmiddag het trainingskamp vanwege familieomstandigheden en miste daardoor in de avonduren de oefeninterland tegen wereldkampioen Verenigde Staten (0-2). Ook tegen Kosovo nam assistent-trainer Arjan Veurink haar taken over.

Luister naar de voetbalpodcast van De Limburger:

Voetbalpodcast 30 november. Video: De Limburger

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu