Onana: ‘Was mijn fout, ik neem deze nederlaag volledig op me’

Print
Onana: ‘Was mijn fout, ik neem deze nederlaag volledig op me’

Onana gaat in de fout. Afbeelding: Hollandse Hoogte / EPA

André Onana nam de schuld manmoedig op zich na de verliespartij op Anfield, die hij inleidde met een fout bij de enige treffer van Liverpool-middenvelder Curtis Jones (1-0). „Door mij pakken we geen punt of meer”, zei de Ajax-doelman.

Onana was voor het eerst in lange tijd direct schuldig aan een tegengoal. De normaal zo betrouwbare sluitpost ging dinsdagavond onder een pass van Williams door, waarna hij over zijn schouder Jones bij de tweede paal het enige doelpunt van de wedstrijd zag maken.

Lees ook: Zeldzame zeperd Onana wordt Ajax fataal op bezoek bij Liverpool

„Ik weet niet wat er gebeurde. Ik maak een fout en daarover heb ik niets meer te zeggen. Het was mijn fout en daardoor pakken we geen punt of meer. Ik neem deze nederlaag dan ook volledig op me”, stelde Onana, die nog wel meer tegentreffers voorkwam.

Trainer Erik ten Hag, die op de persconferentie zei dat Ajax nu weet wat het te doen staat (‘het enige wat telt is winnen van Atalanta’), zag een teleurgestelde doelman in de kleedkamer. „Hij zei niets, maar zijn non-verbale communicatie zei genoeg.”

Luister ook naar de Voetbalpodcast:

Voetbalpodcast 30 november. Video: De Limburger

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu