Williams-coureur Russell neemt plek in van besmette Hamilton

Print
Williams-coureur Russell neemt plek in van besmette Hamilton

Afbeelding: Hollandse Hoogte / EPA

George Russell vervangt komend weekeinde Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van Bahrein. Dit maakt de Britse coureur bekend via Twitter.

Dat Hamilton zou ontbreken, was al bekend. De wereldkampioen is positief getest op het coronavirus en mist daardoor de voorlaatste race, in Bahrein. En mogelijk ontbreekt hij ook tijdens de slotrace in Abu Dhabi. Wie zou hem opvolgen en dat felgebeerde kuipje krijgen? De Belg Stoffel Vandoorne, de Brit Russell of misschien ‘supersub’ Nico Hülkenberg?

Lees ook: Wat betekent positieve coronatest van Hamilton voor Max Verstappen?

Twee dagen voor de start van de eerste vrije training is de kogel door de kerk: Russell wordt het. ,,Een enkeling heeft het geluk om te mogen rijden voor een Formule 1-team. Ik heb het geluk dat ik voor twee teams mag rijden. Ik ben ongelooflijk dankbaar”, schrijft de Britse coureur op zijn Twitterkanaal.

Hierdoor neemt Jack Aitken zijn plek in bij Williams, die daarmee zijn debuut maakt in de koningsklasse van de autosport. ,,Ik kan het bijna niet geloven, maar ik maak mijn Formule 1-debuut dit weekend voor Williams.”

Luister naar de Formule 1-podcast van De Limburger:

Formule 1 podcast Bahrein 30 nov. Video: De Limburger

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu