Driehonderd extra fietsparkeerplaatsen bij NS-station in Weert

Print
Driehonderd extra fietsparkeerplaatsen bij NS-station in Weert

Gemeente Weert laat fout geparkeerde fietsen wegknippen bij NS-station. Afbeelding: archief Jan-Paul Kuit

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Bij het station in Weert worden uiterlijk eind volgend jaar ongeveer 300 extra parkeerplaatsen voor fietsen gerealiseerd. Over de plek waar die komen, moet nog met omwonenden gepraat.

De gemeente Weert is als enige Limburgse gemeente uitgekozen om deel te nemen aan een groot project om tienduizenden extra fietsparkeerplaatsen te bouwen bij stations in heel Nederland. De gemeente ontvangt hiervoor subsidies van het Rijk (68.000 euro) en de Provincie Limburg (51.000 euro). Met de nieuwe fietsparkeerplaatsen wil de gemeente ook de verkeersveiligheid rondom het station verbeteren. In het ontwerp worden de fietsparkeerplaatsen ten zuiden van de stationstunnel aangelegd. Dit is makkelijker bereikbaar voor iedereen uit het zuidelijke deel van Weert. De fietsparkeerplaatsen worden aan de rechterkant van de Louis Regoutstraat geplaatst, zodat men via het trottoir het station kan bereiken. De gemeente gaat met omwonenden in gesprek om tot een definitief plan te komen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu