Dier van de week: Gijsje

Print
Dier van de week: Gijsje

Gijsje. Afbeelding: Dierenasiel De Beestenboel

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Budel / Budel-Schoot / Budel-Dorpplein / Maarheeze / Soerendonk / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers van De Beestenboel om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Gijsje aan de beurt, een katertje van ongeveer 5 maanden.

Hoe komt Gijsje in het asiel terecht?

„Katjes die buiten geboren worden, moeten op een gegeven moment op eigen benen leren staan. Iets wat soms niet meevalt als je nog moet leren jagen, en je het eten dat er te vinden is met meerdere dieren moet delen. Op een gegeven moment wordt de honger dan groter dan de angst voor mensen en zoeken ze de bewoonde wereld op.”

Kan je iets over hem vertellen?

„Toen Gijsje net in het asiel kwam, was hij nog heel angstig en schuw. Na een tijdje kwam er nog een nestgenootje bij en voelde hij zich al wat veiliger. Door hem veel aandacht te geven en in de handen te nemen, groeide zijn vertrouwen en begon hij de aandacht te waarderen. Nu zit hij elke ochtend te wachten tot hij zijn portie aandacht en eten krijgt.”

Waar zou hij zich het beste op zijn plaats voelen?

„Door zijn jonge leeftijd kan hij zich nog prima aanpassen aan een nieuwe omgeving en nieuwe indrukken. In het begin zal hij alles nog wel spannend vinden, maar door zijn gezonde portie nieuwsgierigheid zal hij snel wennen en zich ontwikkelen tot een gezellige huisgenoot voor mens en dier.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu