Gemeente Heerlen blijft subsidie voor nieuwe ondernemers versneld uitbetalen

Print
Gemeente Heerlen blijft subsidie voor nieuwe ondernemers versneld uitbetalen

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Heerlen / Hoensbroek -

De gemeente Heerlen heeft de subsidie Ruimte voor Ondernemerschap tot 1 april volgend jaar verlengd. De gemeente wil nieuwe ondernemers hiermee ondersteunen.

Ondernemers die zich nieuw vestigen of een nieuwe vestiging openen in één van de kernwinkelgebieden kunnen in aanmerking komen voor de subsidie van 6000 euro. Deze subsidie wordt normaal gesproken in twee termijnen betaald.

Verlenging

Vanwege de coronamaatregelen heeft het college besloten tot verlenging van de versnelde uitbetaling tot 1 april 2021. Hierdoor krijgen de ondernemers de subsidie in één keer. In 2020 zijn op dit moment 19 ondernemers in aanmerking gekomen voor de regeling Ruimte voor Ondernemerschap. „Dit toont aan dat het een belangrijke regeling is. Zelfs in deze moeilijke tijden zijn er nog steeds ondernemers die op een nieuwe plek durven te starten”, aldus wethouder Martin de Beer (Economie, VVD/D66).

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu